Wie ben ik?

Mijn naam is Raymond Elisabeth geboren op 14 September 1970 te Amsterdam.

Welkom op de website van onze praktijk met de naam Twiinckel waar Tamara van de Wijnckel en ik onze coaching aan jullie aanbieden. Mijn coachinggebeiden zijn onder andere  “life coaching” en “online coaching” waar ik beide voor gecertificeerd ben.

Twiinckel staat voor de vreugde en daarmee de Twinkeling weer meer terug willen brengen in je dagelijkse leven. Dat is wat we willen bereiken bij onze clienten, de mensen om ons heen en onszelf. Het vermogen om de dingen die je doet met plezier te doen. Je vrij te voelen en tevreden te zijn met het leven dat je leidt. Om dat te bereiken helpen wij je als online (Life) Coach / Vitaliteits Coach om door moeilijke tijden heen te komen en vervelende ervaringen een plek te geven. Ook helpen wij je om negatieve / irrationele (denk) patronen te doorbreken, met stress om te gaan, te ontspannen en meer grip te krijgen op het leven.

Ik ben een fanatiek sporter die na veel blessureleed tijdens mijn voetbal”carriere” via de sportschool waar ik onder andere Bodypump trainer ben geweest en tevens nog steeds een fanatieke spinner (Spinning lesvorm waarbij je fiets op muziek) via coaching door Tamara de passie voor fietsen in het algemeen op 40 jarige leeftijd heb ontdekt. Ondertussen vele cyclosportieven en kilometers verder mezelf nog steeds aan het ontdekken en ontwikkelen als mens/partner/sporter/coach.

Het mooie van coaching is de coachee sturen op zijn of haar sterke kanten die iedereen heeft. Om zo samen een stap te maken in de ontwikkeling als persoon en daardoor meer plezier in het dagelijkse en veelal hectische en veeleisende leven te krijgen. De weg naar het ontwikkeldoel is een van de mooiste trajecten die er is. Je zult zien en ontdekken dat je vaak meer kunt dan je zelf denkt, waar een wil is is een weg.!

Opleiding en werkervaring

Mijn basis voor Life coaching is de opleiding “Life coach” via de stichting Civas, welke ik met goed gevolg afgerond heb. Ondertussen heb ik ook de cursus “online coaching” met success afgerond, om zo coaching op “afstand” aan te kunnen bieden. Daarnaast heb ik tijdens mijn ondertussen 30 jarige werkervaring verschillende cursussen gevolgd op het gebied van Coaching. Tijdens deze periode heb ik vele mensen (onbewust) geocached en weer op weg geholpen. Ik heb daar eens goed over nagedacht en denk dat dat geen gelukstreffers geweest zijn, meer een roeping of noem het een telent. Sinds vorig jaar na een intensieve periode van “life coaching” er serieus werk van gemaakt en met online (Life) coaching gestart.

Op 17 jarige leeftijd ben ik met mijn LTS diploma bij een chemisch bedrijf begonnen in de bedrijfsschool als junior mechanic, in beter Nederlands de functie van onderhoudsmonteur. Na vele en een lang traject van avondstudies heb ik uiteindelijk studie HBO Werktuigbouwkunde aan de hoge school in Utrecht afgerond met als afstudeerrichting “Keuring en Inspectietechniek”, ik ben van origine dus een techneut die zich ontwikkeld heeft tot inspectie engineer. In mijn huidige functie ben ik verantwoordelijk voor de compliance van al het equipment van de chemische fabrieken binnen ons bedrijf. In deze functie werk ik samen met alle lagen binnen de organisatie. Mijn ervaring binnen en met de meeste lagen van het bedrijf kan onder andere goed van pas komen wanneer cliënten met werkgerelateerde klachten of vragen zitten.

Verder heb ik ontdekt dat lezen en me verdiepen in lectuur van onder andere filosofie, psychologie, het leven in het hier en nu mij altijd al aansprak, maar nu des te meer voldoening en handvaten geeft.

Ook mijn ervaring als vader en partner met alle lessen des levens zijn zeer hulpzaam om mij te kunnen verplaatsen in de problematiek van mijn cliënten.

Mijn overtuiging

Ik ben er van overtuigd dat er in plaats van lange en meestal dure trajecten een andere manier en kortlopend traject van coaching mogelijk is. Wetenschappenlijk is hier ook al bewijs van. Als je je manier van werken ten diensten van de client stelt via een kort intensief online (e-mail) traject je snel en een kwalitatief hoogstaand resultaat kunt bereiken. Het geloof in de zelfwerkzaamheid van mensen en in het geloof dat de woorden (via e-mail) en daden van een ander alleen iets voor je kunnen betekenen als die ander zich werkelijk in je kan verplaatsen. Via het online coachen volgens het Mindful Analysis proces wordt aan al deze voorwaarden voldaan.

Wanneer je meer informatie wilt of al besloten hebt te willen starten met een persoonlijk traject, neem dan direct contact op met mij via relisabeth1970@gmail.com om te kijken hoe het online traject verloopt.

Met vriendelijke groet,

Raymond Elisabeth